El festival de dansa i moviment «Figueres es mou», organitzat per l'entitat Agitart, convertirà el Museu de l'Empordà i la Biblioteca Fagues de Climent en escenaris del certamen. La programació omplirà de moviment la capital alt-empordanesa entre el 3 i el 6 de juliol i enguany suma suports i col·laboracions, entre els quals també destaca el Consell comarcal de l'Alt Empordà, Figueres a escena i el Cineclub Diòptria.

De la mà del Museu de l'Empordà, es podrà veure la nova producció de Sociedad Doctor Alonso, Jo no posava els títols a les meves obres. Sofia Asencio i Job Ramos construiran un diàleg performatiu a partir de la pintura, els textos i la historiografia de Ángeles Santos , una de les pintores mes singulars i personals de la història de la pintura del segle XX. La performance tindrà lloc el divendres 5 de juliol de 20.30 h a 22 h al Museu Empordà.

A la Biblioteca Fages de Climent tindran lloc dues peces. D'una banda, Dansa Moderna i Contemporània, on Toni Jodar -amb Explica Dansa- il·lustra amb el seu propi cos, el pas del temps de la dansa, utilitzant la seva experiència i l'humor. D'altra banda Olor de menta una creació d'Emma Riba i Laura Alcanà, a partir de poemes de Joan Brossa. Les peces tindran lloc el 2 i 3 de juliol a les 19:30 hores.

D'altra banda, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'Oficina Jove col·laborarà amb una vetllada d'ebullició de nous talents de la ciutat. Tres propostes de creadors i creadores de Figueres que tindrà lloc el dimarts 2 de juliol a les nou del vespres a la plaça de l'Ajuntament. El festival també comptarà am buna projecció al Cinema Las Vegas del Cineclub Diòptria.

Figueres a Escena també se suma a la setmana de la dansa amb la peça de Guy Nader i Maria Campos Set of Sets, que es podrà veure el 6 de juliol al Teatre Jardí. El festival escalfa motors amb la presentació del cartell, del dissenyador gràfic Mateo Fumero. La campanya d'aquest any presenta una sèrie d'elements gràfics que s'entrellacen formant diferents composicions sobre el moviment.