La fira vitivinícola Arrels del Vi, que celebra la seva dotzena edició aquest cap de setmana a Sant Martí d'Empúries, ha guardonat els quatre millors vins de la DO Empordà.

En la categoria de vi blanc, el reconeixement se l'ha endut el Missatger Selecció 2017 del celler Pujol Cargol, de Masarac. Pel que fa als vins rosats, el guanyador ha estat A21 Rosat 2014, del celler Masetplana; en matèria de negres, la primera posició se l'ha endut el Bruel de l'Estany 2015 de Cellers d'en Guilla, i d'entre els vins més dolços, el preferit ha estat Torre de Capmany Garnatxa de l'Empordà, del celler Pere Guardiola.

Els vins guanyadors han sorgit d'un tast a cegues al qual van participar 18 experimentats tastadors, que es va celebrar el passat 20 de maig al MAC Empúries. Ahir es van entregar oficialment els premis en un acte a l'Escala.

La fira, que se celebra aquest cap de setmana, compta enguany amb un total de 28 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i un celler convidat del Rosselló. Està obert a tots els públics amb una entrada de 22 euros. Els assistents podran gaudir d'un tast obert de més de 100 referències de vi d'alta gamma i el proper 15 de juny es traslladarà a Barcelona.