Els Mossos d'Esquadra van denunciar aquest dilluns dos homes de 53 i 40 anys, de nacionalitat lituana i espanyola i veïns de Jurbarkas (Lituània) i de Yeste (Albacete) per conduir un sota els efectes de l'alcohol i l'altre sota els efectes de les drogues.

El primer dels fets va ocórrer a tres quarts de vuit del matí del mateix dia 3 de juny, al punt quilomètric 6,5 de l'autopista AP-7, dins el terme municipal de la Jonquera on els agents de trànsit havien muntat un control de drogues i alcohol. Els Mossos van aturar un camió de mercaderies i van comprovar que el conductor podria anar sota els efectes de les begudes alcohòliques.

Els policies li van fer la prova d'alcoholèmia, que va donar un resultat positiu de 0,49 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, axí que triplicava el límit permès en aquests casos, que és de 0.15 mg/l. En la prova de drogues va donar un resultat negatiu.Els agents van immobilitzar el vehicle i van denunciar el conductor, un home de nacionalitat lituana, per una infracció administrativa que li podria comportar la retirada de 6 punts del permís de conduir i un cost econòmic de fins a 1.000 euros.

El segon fet va passar només quaranta minuts més tard, cap a dos quarts de nou del matí, els Mossos van aturar un altre camió, van identificar el conductor i, després de donar negatiu a la prova d'alcoholèmia, li van fer la prova de drogues, a la qual va donar positiu en cocaïna i cànnabis.

Els agents també van immobilitzar el vehicle i també van denunciar el conductor, un home de nacionalitat espanyola i veí de Yeste (Albacete), per una infracció administrativa que li podria comportar la retirada de 6 punts del permís de conduir i 1.000 euros.