La plaça Catalunya de Figueres s'omplirà aquest diumenge 9 de juny de joguines en la 26a edició de la Festa del Joguet. Seran sobretot peces de col·lecció repartides entre els 60 expositors vinguts d'arreu de Catalunya però també n'hi participaran de França.

La Festa, organitzada pel Museu del Joguet de Catalunya i l'Ajuntament de Figueres, homenatja enguany el poeta Joan Brossa. Tal com ha recordat el director del Museu, Josep Maria Joan, Brossa va ser un "gran amic" de l'entitat i Patró fundacional de la Fundació Museu del Joguet fins a la seva mort. Va llegar al Museu el fons dels seus joguets i diverses obres originals creades especialment pel Museu del Joguet. La seva figura s'ha recordat a la pancarta i al cartell de la Festa, on es recullen els jocs més destacats que van pertànyer al poeta, entre els quals destaquen diversos jocs de màgia de la seva infància. Amb aquesta iniciativa, la Festa del Joguet s'uneix a les nombroses activitats que s'han programat amb motiu de l'An Joan Brossa.

Trens, nines, cotxes, titelles, avions, cuinetes i un llarg etcètera conformen els jocs i joguines que aterraran a Figueres aquest diumenge. A més, la Festa del Joguet inclourà un espai de jocs de taula moderns per a totes les edats i s'ensenyarà a jugar a jocs com Los Colonos de Catan, Carcassonne, Ciudadelas, Bang! o Código Secreto.

L'edició inclou com a novetat un projecte educatiu de la Fundació Barça i la Creu Roja sobre la crisi de persones refugiades a través d'uns titelles que podran confeccionar els propis nens i nenes a la Fira.