Junts per la Jonquera i el PSC tornaran a governar junts aquest mandat a la Jonquera. Avui s'ha signat un acord de govern que permetrà a Sònia Martínez mantenir l'alcaldia. Junts va aconseguir cinc regidors mentre que ERC es va quedar amb quatre, en un frec a frec que es va decidir per només 19 vots. Finalment el PSC, amb qui també havia estat negociant ERC, ha revalidat el pacte amb Junts.

Ambdós grups polítics han avaluat els programes electorals i han conclòs que durant aquesta legislatura "culminaran projectes, fruit del treball conjunt d’ambdues formacions i s’executaran d’altres amb l’objectiu comú del benestar dels jonquerencs i jonquerenques", segons han informat.

El cap de llista del PSC, Narcís Quintana, ha manifestat que "davant la necessitat d’erigir-nos en un govern fort i estable durant els propers quatre anys, que culmini tots aquests projectes, cal un pacte de govern"

Els dos grups municipals es comprometen a treballar intensament pel bon govern de la població i pel benestar i seguretat dels jonquerencs i jonquerenques, sobre la base dels programes electorals de Junts per la Jonquera i del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Les prioritats que s'han pactat seran:

La lluita contra la inseguretat ciutadana i el benestar dels jonquerencs i jonquerenques amb l’establiment de noves mesures que reforcin la seguretat i el compliment de les ordenances.

Suport a les entitats culturals, socials i esportives de la vila, augmentant-ne les subvencions.

La millora de la neteja i manteniment dels carrers i dels parcs.

El reforç de la neteja i el manteniment del riu.

La cerca de programes que permetin la contractació d’agents cívics per combatre l’incivisme a la població.

Dur a terme les accions establertes en el pla de desenvolupament local i comercial per promocionar la Jonquera com un espai de turisme de cultura i natura.

Eleccions renyides

Les eleccions van donar uns resultats molt renyits a la Jonquera amb poc més d'una vintena de vots de diferència entre Junts i ERC. El PSC i Ciutadans tenen un regidor. La situació no és nova. El 2015 els va separar un regidor i el 2011 van empatar. Els convergents governen des de les primeres eleccions democràtiques. El 1987, però, va guanyar un partit independent.