Junts per la Jonquera i el PSC tornaran a governar junts aquest mandat a la Jonquera. Ahir es va signar un acord de govern que permetrà a Sònia Martínez mantenir l'alcaldia. Junts va aconseguir cinc regidors, mentre que ERC es va quedar amb quatre, en un frec a frec que es va decidir per només 19 vots. Finalment el PSC, amb qui també havia estat negociant ERC, ha revalidat el pacte amb Junts.

Ambdós grups polítics han avaluat els programes electorals i han conclòs que durant aquesta legislatura «culminaran projectes, fruit del treball conjunt d'ambdues formacions i se n'executaran d'altres amb l'objectiu comú del benestar dels jonquerencs i jonquerenques», segons han informat.

Crítiques a Llançà

ERC de Llançà, en un comunicat emès ahir al vespre, va carregar durament contra les «evasives» de Junts a la proposta de formar govern juntament amb Alterntaiva per Llançà (APL) i Junts. Tot i això, el cap de llista d'Esquerra, Guillem Cusí, assegura que no trenquen el diàleg ni retiren la proposta d'acord.

La candidata de Junts, Núria Escarpanter, ja s'hauria reunit amb el PSC i dijous que ve es plantejaran a la militància dues propostes: el govern amb ERC i APL o un pacte amb el PSC.

Els republicans diuen que no han pogut progressar en la proposta d'acord feta a Junts i que sotmetre-ho a votació dijous vinent impossibilita desenvolupar l'acord. ERC va guanyar les eleccions amb quatre regidors, però un pacte Junts i PSC li podria treure l'alcaldia.