12 de juny de 2019
12.06.2019
Diari de Girona
ÚLTIMA HORA
El jutge de vigilància penitenciària retira el tercer grau als polítics presos

El festival Figueres es Mou atrau artistes de la Xina i Austràlia

Els organitzadors confien que el nou govern els renovi el conveni per a la celebració del certamen de dansa

12.06.2019 | 00:26
El festival Figueres es Mou atrau artistes de la Xina i Austràlia

La sisena edició del festival de dansa i moviment Figueres es Mou portarà a la ciutat artistes vinguts d'arreu. La plaça de l'Ajuntament, el claustre de l'institut Ramón Muntaner o el cinema Las Vegas són alguns dels escenaris que acolliran les actuacions d'artistes vinguts de Costa Rica, Anglaterra, Austràlia, Xina o Suècia, així com una desena de propostes de companyies catalanes i de la resta de l'Estat.

El Figueres es Mou, organitzat pel col·lectiu Agitart, comptarà amb una vintena de propostes artístiques que durant cinc dies ompliran la ciutat de dansa i moviment.

La programació internacional inclourà dues propostes angleses, Dramatis personae / Time Moves Slow, de Möbius Dance, i 5 Days of Falling, de Trashdollys; la peça Cowboy, de l'australià Michael Smith; des de la Xina arriba la proposta Relationships; l'espectacle suec The Feeling of Going i, per últim, l'obra guardonada Pedestres, de Costa Rica.

El gruix important de les propostes artístiques recau en les companyies catalanes i de la resta de l'Estat. De Catalunya, es podran veure un total de 10 espectacles i destaca la incorporació de nous espais i col·laboracions com la biblioteca Carles Fages de Climent o el Museu de l'Empordà, on es podrà veure un diàleg performatiu entorn a la pintora Ángeles Santos Torroella. També destaquen dues propostes circenses i la presentació del projecte Mou Jove Talent de l'Empordà, en col·laboració amb el Consell Comarcal.

Per l'altra banda, dirigits als ballarins i coreògrafs professionals, del 2 al 6 de juliol tindrà lloc la quarta edició de diversos tallers d'estiu.


Pendents del conveni

La incertesa sobre el futur de l'Agitart continua i els organitzadors confien que el nou govern els renovi el conveni per a la celebració del certamen de dansa contemporània. Segons ha explicat Roger Fernández, l'actual alcalde en funcions els ha traslladat el compromís per potenciar la cultura a la ciutat si governa, per la qual cosa es mantenen a l'expectativa del que passi a partir del 15 de juny.

L'any passat van signar conveni amb l'Ajuntament per a l'organització del festival durant dos anys (2018 i 2019). Enguany compten amb un pressupost d'uns 80.000 euros, que, segons Fernández, els ha permès organitzar un «festival digne». Reben finançament del'Ajuntament, la Diputació i altres entitats, empreses i patrocinadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook