Víctor Puga (PSC) és des d'ahir el nou alcalde de l'Escala. En aquesta ocasió té l'aval dels 10 regidors de 17 obtinguts durant les eleccions, i altres dos. El nou alcalde, però, aposta per buscar «complicitats» amb la resta de formacions i que sigui «un projecte compartit». La resta de formacions van demanar que fos sensible amb les propostes i opinions de l'oposició.

L'alcalde no necessitava suports per ser investit, però ho va ser amb els 10 vots del seu partit i els dos de Junts amb Robert Bosch al capdavant.

Els tres regidors d'ERC i el regidor de Gent de l'Escala van votar en blanc i el regidor d'En Comú l'Escala, Albert Pons, es va votar a si mateix. L'alcalde va apuntar que entre els reptes principals d'aquest mandat hi haurà l'impuls del nou pla general d'ordenació urbana o treballar per a la definició d'un nou model d'impuls turístic i cultural, entre d'altres.

Buscarà complicitat amb la resta de formacions que van coincidir a oferir col·laboració al govern en la definició dels nous projectes i en demanar-li que els escolti, tot i que tingui una àmplia majoria absoluta.