La instal·lació d'una nova antena de telefonia ha posat en alerta els veïns del barri del Ral·li Sud de Figueres i es converteix en el primer problema que haurà de gestionar el nou govern. L'associació veïnal tem els efectes perjudicials que pugui tenir per a la salut i alerta de la seva proximitat amb l'escola Maria Àngels Anglada i el CAP Josep Masdevall.

L'antena està pendent d'instal·lar-se al carrer Calçada Romana, a l'accés sud a la ciutat. L'entitat veïnal s'ha posat en alerta i ahir al matí va convocar una reunió extraordinària per tractar-ho. De la sessió amb caràcter d'urgència en va sorgir l'acord de registrar una instància a l'Ajuntament per intentar aturar-ne la instal·lació, segons va explicar la seva presidenta, Rocío Ruiz. En el front s'hi hauria afegit també l'escola Maria Àngels Anglada i les associacions de veïns de la Creu de la Mà i del barri de la presó.

Des de l'associació del Ral·li Sud, es considera que l'estructura, «que tindrà 30 metres d'altura», és una «barbaritat» que posarà «en risc» la salut dels veïns. Per això, es neguen «en rotund» a la seva instal·lació.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Agnès Lladó, va dir ahir que el govern «hi està a sobre» i que han iniciat les gestions «oportunes» amb l'àrea de l'Ajuntament que en depèn.

El rebuig a la instal·lació d'antenes no és nou. Durant anys els veïns del carrer Balmes del Poble Nou van lluitar perquè se'n retiressin tres instal·lades sobre el teulat d'acord amb una llicència atorgada l'any 1998. I l'any passat, veïns de la zona dels olivars es van oposar a la instal·lació d'una antena al terrat del bloc Torre Vila Jardí.