El Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia de Figueres ha permès un any més aplegar espectacular imatges del paisatge empordanès.

El concurs pretén retre homenatge a l''entranyable meteoròleg figuerenc Ferran Pou, qui va morir el 2013 i va ser un dels màxims exponents de la figura d'observador meteorològic a Catalunya.

L'Ajuntament de Figueres va fer entrega de deu premis en sis categories.

En la de Fenòmens Meteorològics el primer premi va ser per Emili Vilamala amb la imatge Arc de boira coronant el Munt.

El segon premi en la mateixa categoria ha estat per la imatge Terrabastall de trons un diumenge de platja, de Carles Castillejo Balsera.

El concurs atorga premis en la categoria Meorologia, Aigua i Territori a imatges on apareguin els tres elements. Ha estat guardonat amb el primer premi Quim Pueyo per la fotografia titulada Fusió.

El segon premi en la mateixa categoria ha estat per a Pere Arco. Rebia el guardó per la fotografia L'embat de l'aigua mostrant una espectacular riuada.

En la categoria Tramuntana, el primer premi ha estat per una imatge de l'artista Lluís Roura, que es titula El color de la tramuntana.

El segon premi ha estat per Roser Llambrich amb la imatge Tramuntana.

En la categoria Fenòmens Meteorològics a Figueres, la foto Captivació més enllà de la ciutat, d'Hector Rangel Sanchez, ha estat guardonada amb el primer premi.

El segon premi ha estat per Llaurant el cel amb Lidia Shibi.

En la categoria Instagram hi ha un únic premi, Arc circumhoritzontal, de Jordi Rodoreda Rosàs.

El darrer premi, en la categoria Votacio Popular ha estat per Terrabastall de trons un diumenge de platja, segon premi en la categoria Fenòmens Meorològics.