El cuiner i propietari del Motel Empordà, Jaume Subirós, rebrà demà el Premi Empordà que concedeix anualment el Consell Comarcal de l'Alt Empordà en reconeixement a la seva trajectòria.

Jaume Subirós i Jordà va néixer el 1949 a Santa Llogaia d'Àlguema i actualment regenta el Motel amb la seva esposa Anna Maria Mercader, filla de Josep Mercader, qui va fundar l'establiment el 1961. De fet, Subirós es va iniciar en el món de la gastronomia l'estiu del 1961 quan va entrar a treballar per a Josep Mercader al Motel Empordà en acabar el curs escolar.

El Motel Empordà es va convertir en la primera escola d'hostaleria de Jaume Subirós. Va treballar primer de grum a l'hotel i després va passar a fer feines al menjador i a la cuina, fins que Mercader el va enviar a formar-se a Barcelona, segons es recull al Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà, d'Inès Padrosa. Allà va treballar al Glacier, a l'hotel President, a la marisqueria El Crab i al prestigiós Finisterre.

Va tornar per treballar amb Mercader al restaurant Almadrava Park Hotel a Roses, inaugurat el 1969. L'any 1972, Subirós va iniciar la relació amb la filla del seu mestre i futura esposa, Anna Maria Mercader, i va compaginar les temporades d'estiu a l'Almadraba mentre que a l'hivern s'ocupava del Motel. La mort de Josep Mercader el 1979 va deixar Subirós al capdavant de la cuina del prestigiós hostel i restaurant, qui es va mantenir fidel al llegat de Mercader, mantenint l'equilibri entre la tradició i avantguarda.

El reconeixement que se li lliura demà reconeix precisament la tasca i trajectòria de Jaume Subirós en la gastronomia catalana i empordanesa. L'acte el presidirà la presidenta de la institució, Montse Mindan.