Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones en el marc de dues operacions policials anti-droga i han desmantellat cinc plantacions de marihuana a l'Alt Empordà, dues a prop de Palau de Santa Eulàlia i tres a Garrigàs. Durant els operatius es van localitzar més de 8.000 plantes en diversos estats de creixement i es va xifrar el valor total de la droga intervinguda en 722.000 euros. Segons van informar els Mossos, tres dels detinguts han ingressat a presó.

El primer operatiu es va produir el 19 de juny amb la detenció de tres homes d'entre 24 i 43 anys de nacionalitat marroquina i veïns de Sant Gregori, la Bisbal d'Empordà i Barcelona, després de la localització i desmantellament de dues plantacions amb gairebé 3.000 plantes, per valor de 211.207 euros.

En tractar-se d'un lloc de difícil accés, un helicòpter dels Mossos va permetre visualitzar i dirigir els efectius terrestres fins al lloc concret.

La segona actuació, a Garrigàs, també es va iniciar el mateix 19 de juny després de rebre indicis de l'existència de plantacions ocultes al municipi i s'hi van detenir tres homes veïns de Figueres d'entre 23 i 38 anys de nacionalitat marroquina. Es van intervenir 5.323 plantes de marihuana distribuïdes en tres camps, valorades en més de 510.000 euros. Els detinguts van passar el dia 21 de juny a disposició judicial.