Després d'unes setmanes de relativa tranquil·litat, els comerciants de la zona de vianants del centre de Figueres, coneguda com a Rovell de l'Ou, han tornat a patir un assalt nocturn en un dels establiments del carrer Peralada.

En aquesta ocasió, els lladres han actuat en el bar restaurant del Casino Menestral, trencant el vidre de la porta lateral per accedir a l'interior del local i endur-se els diners de la caixa registradora.

Aquest tipus de robatoris en establiments que no tenen portal metàl·lic de protecció han sovintejat aquests darrers mesos en els carrers de vianants.

L'associació Comerç Figueres va exigir, el passat mes de març, accions policials contundents contra aquest clima d'inseguretat ciutadana, que va ser un dels eixos principals de la passada campanya electoral. En el seu moment, els Mossos d'Esquadra van dur a terme diverses detencions relacionades amb els robatoris de finals d'hivern.

En aquesta ocasió, el comerciant i nou regidor de Junts per Figueres a l'oposició, Manel Rodríguez Plana, ha lamentat públicament que, una setmana després de la investidura d'Agnès Lladó com a alcaldessa de Figueres al capdavant d'un govern quadripartit, "estem sense regidor de Seguretat ni de cap àrea".