Dolors Bassa ha arribat a les 15.47 de la tarda al centre penitenciari del Puig de les Basses, a Figueres, després de més de set hores de trasllat des de la presó d'Alcalá-Meco. L'exconsellera ha estat traslladada amb un cotxe dels Mossos sense logotip, encapsulat per diversos vehicles de trànsit, i s'ha deixat veure somrient i saludant des de la finestra.

Bassa i Carme Forcadell han sortit del centre penitenciari madrileny cap a dos quarts de vuit del matí i s'han dirigit directament a Brians 2, on s'ha fet el canvi de custòdia amb els Mossos d'Esquadra, i n'han sortit poc abans de dos quarts de tres del migdia. Forcadell en direcció a Mas d'Enric i Bassa, a Figueres.

A l'exterior del centre penitenciari del Puig de les Basses, l'esperaven una vintena de persones que s'hi ha aplegat per donar-li suport. Entre ells, la seva germana, Montse Bassa, que ha celebrat el trasllat però ha recordat que no és cap "concessió".

La resta d'independentistes en presó preventiva ja són a Lladoners

La resta de líders independentistes en presó preventiva per la seva participació en els fets d'octubre de 2017 han arribat a la presó de Lledoners, al Bages, quan passaven sis minuts de les tres de la tarda. Ho han fet en dues furgonetes, custodiats pels Mossos d'Esquadra. Des de la finestra, han pogut saludar les persones concentrades a l'exterior del centre penitenciari.