Estudiants de diferents països excavaran a la vila medieval de Roses, a l'interior del recinte de la Ciutadella. Es treballarà en el carrer Major, el carrer principal que lligava la zona del port amb el monestir de Santa Maria i travessava de sud a nord la població. Arribaran per participar al II Curs Internacional d'Arqueologia Medieval i Moderna Ciutadella de Roses que enguany incorporarà estudiants de restauració que treballaran conjuntament amb els d'arqueologia.

El curs es portarà a terme entre els dies 1 i 19 de juliol. S'ha decidit incorporar estudiants de restauració perquè cada vegada pren major importància la conservació i adequació dels espais arqueològics.

El curs va començar l'any passat. En l'àmbit científic es buscava la ubicació del que havia estat el principal eix de comunicació, el carrer Major, una llarga via que travessava de nord a sud el municipi. Ara es continuarà treballant en aquest sector.

El curs està organitzat per la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Roses, amb la col·laboració de la fundació Agbar.

A banda de les excavacions hi haurà conferències realitzades per experts. Les xerrades estaran centrades en la casa urbana d'època medieval.