28 de juny de 2019
28.06.2019
Diari de Girona

Jutgen un home que amagava 8 quilos de cocaïna sota els seients del cotxe

La defensa i el fiscal han acordat una pena de 6 anys de presó i una multa de 900.000?

28.06.2019 | 00:07
Jutgen un home que amagava 8 quilos de cocaïna sota els seients del cotxe

La secció tercera de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un home acusat d'ocultar al seu cotxe més de 8 quilos de cocaïna, a La Jonquera. La defensa i la fiscalia van arribar a un acord pels quals l'acusat es va declarar culpable i accepta complir una condemna de 6 anys i un dia de presó i pagar una multa de 900.000 ?. El condemnat ha complert presó preventiva des del 3 d'octubre passat. Amb l'acord, el processat evita la pena inicial de 8 anys que el fiscal demanava per un delicte contra la salut pública de substàncies que causen un dany greu a la salut amb quantitat de notòria importància. La multa es manté en la mateixa quantitat demanada, i el condemnat també haurà d'assumir els costos judicials.

Els fets van tenir lloc a finals de l'any passat a La Jonquera, quan l'acusat va ser interceptat per agents de la Guàrdia Civil mentre conduïa per l'AP-7 a la Jonquera amb 10 bosses que contenien 8 quilos de cocaïna a un espai amagat sota els seients del conductor i del passatger. L'escrit del fiscal descriu que la droga, que està valorada en prop de 300.000 euros, estava col·locada sota el recobriment del túnel de transmissió i la moqueta del vehicle. En total es van identificar 8,015 quilos de cocaïna. Els agents també van identificar 13 grams d' haixix i 1.200 ? en efectiu, que segons detalla l'escrit procedien de la «venda il·lícita de les substàncies estupefaents destinades a satisfer les despeses relacionades amb el transport de la droga».

Per aquests fets, el jutge va decretar presó preventiva per l'acusat fins la celebració del judici. Amb l'acord, l'acusat haurà de complir sis anys i un dia de presó, afrontar una multa de 900.000 ? i assumir les despeses del judici.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook