El portaveu de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, va reclamar mesures al govern municipal contra els nous talls de llum al sector oest de Figueres. El grup va presentar ahir una instància en què exigia que s'actuï «immediatament».

La formació taronja diu que s'estan produïnt talls de fins a tres hores en plena onada de calor i que hi ha veïns que en quedar-se sense electricitat «no poden refrigerar medicaments o connectar els aparells d'aire».

El portaveu del grup taronja a l'Ajuntament ha sol·licitat l'activació immediata dels plans per detectar el frau elèctric a la zona oest i que es demani a l'empresa subministradora que actuï contra aquests casos.

També demanen que s'insti el Govern de la Generalitat «a complir amb la resolució número 355/XII Parlament de Catalunya» sobre l'impuls de mesures per augmentar la seguretat de certs barris de Figueres -presentada per Ciutadans.

En el document s'incloïa el desplegament d'operatius de control i inspecció de frau elèctric amb periodicitat quinzenal, el desplegament d'operatius mensuals de prevenció, detecció i control de cultiu de marihuana i tràfic de drogues, o la implementació d'un pla de xoc integral que coordini tots els cossos i forces de seguretat de l'Estat, els serveis socials i altres serveis municipals competents.

La plataforma d'afectats pels talls de llum del Culubret va informar d'un nou tall de llum aquest dimecres,a les portes de l'onada de calor, i que hauria afectat també la residència geriàtrica Els Arcs i també la il·luminació del carrer. Reclamen mesures i actuacions per part de l'Ajuntament que acabin amb la problemàtica que arrosseguen des de fa diversos anys.