Una dona de 80 anys de nacionalitat francesa va morir ahir al matí a la platja de Santa Margarida i el Salatar, a l'alçada del Passeig Marítim número 88 de Roses. És la segona víctima aquest mes després que el 18 de juny morís una dona anglesa també en el mateix espai. La darrera víctima es trobava a l'aigua a tocar la sorra quan va caure desplomada.El telèfon d'emergències 112 de Catalunya va rebre l'avís a les 10.28 hores que hi havia una dona inconscient.

Dos acompanyants de la víctima van treure la dona de l'aigua i una vegada a la sorra els banyistes li van practicar les maniobres de reanimació fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va practicar les maniobres de reanimació cardiopulmonar infructuosament.Fins al lloc s'hi van desplaçar dues ambulàncies del SEM i una patrulla dels Mossos d'Esquadra.

La platja de Santa Margarida i el Salatar és una de les platges vigilades de Catalunya. En el moment dels fets no s'havia iniciat el servei de vigilància, que durant el mes de juny comença a les onze del matí, segons s'ha informat des de Protecció Civil. En aquesta platja avui oneja la bandera verda.

Justament a la mateixa platja del Salatar va morir el 18 de juny una dona de 70 anys de nacionalitat anglesa ofegada. Es va intentar sense èxit reanimar-la.

Mesures de Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Es pot consultar en el visor de platges de Protecció Civil la informació.

Si s'observa que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l'aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar una ràpida actuació.