Des de dimecres, la policia de la ciutat francesa de Lourdes intentava localitzar el rastre d'Antonio, un pelegrí de 86 anys, de Figueres, que pateix l'Alzheimer, segons explica el diari La Dépêche du Midi.

Al matí, va assistir a la missa a la Basílica subterrània del Santuari, amb el seu grup de pelegrins de Girona. Acompanyat de la seva dona de 70 anys. Quan el grup es va reagrupar al final de la missa, Antonio va desaparèixer. Probablement va abandonar la basílica abans de finalitzar el servei, tal com després van demostrar les imatges de videovigilància.

A partir d'aleshores, La Dépêche du Midi relata que les forces de seguretat es van mobilitzar per intentar trobar-lo. "Tenint en compte la calor, vam haver d'actuar ràpidament", diu un investigador, "però amb l'ona de calor no vam poder utilitzar els gossos". Diversos testimonis el van veure al sector de l'estació. Es va emetre una ordre de recerca i, fins i tot, un helicòpter sobrevolà la ciutat de Lourdes, sense resultat.

El diari francès relata que "desorientat, el pacient d'Alzheimer, originari de Figueres, finalment arribà a l'estació de tren TGV a Lourdes. A bord, disminuït i extremadament cansat.

La seva condició preocupa el revisor, que es posa en contacte amb els serveis d'emergència en arribar a l'estació de Montparnasse, a París. Amb el suport del Samu, és traslladat a la sala d'urgències de l'Hospital Saint Joseph. L'endemà, el controlador va tenir coneixement de l'alerta de desaparició i va contactar amb la comissaria de policia de Lourdes". Van comprovar que estava en bones condicions físiques i Antonio ja torna a estar entre els seus"