Els Mossos d'Esquadra de Figueres van detenir dilluns a Llançà un home de 24 anys i veí de Salt que a la primavera va entrar a robar a una casa del carrer Castellar d'on es va endur objectes de decoració valorats en tres mil euros. A Figueres, van detenir un home després d'intentar robar en un domicili al carrer de la Jonquera.

La detenció del lladre de Llançà és el resultat d'una investigació oberta la primavera passada quan es va produir el robatori durant el qual van forçar la porta de la cuina i, un cop dins, van sostreure els objectes de decoració.

La investigació va concloure dilluns amb la localització i detenció del presumpte autor.

El detingut tenia antecedents. Segons els Mossos, va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Intenten robar a Figueres

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres també van detenir ahir un home de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Figueres després que intentés robar, amb altres persones, en un domicili del carrer de la Jonquera.

Els fets van passar el mateix dia cap a dos quarts de quatre de la matinada quan diverses persones haurien intentat forçar el pany sense aconseguir accedir a l'interior.

Després de rebre l'avís, en arribar, els agents van aconseguir localitzar i detenir un dels responsables.

Tot seguit van comprovar que la maneta de la porta estava danyada i la porta d'accés forçada, tot i que no havien aconseguit accedir a l'interior. També van trobar una bossa plena d'eines.

La investigació continua oberta perquè no es descarta la detenció de la resta de les persones que haurien participant en l'intent de robatori.

El detingut, que tenia antecedents, va quedar en llibertat i haurà de comparèixer davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres quan sigui requerit.