El quadripartit presenta avui el nou cartipàs municipal. L'equip de govern de Figueres (ERC, PSC, Canviem i Guanyem) ja han tancat el document organitzatiu, tal com va avançar Diari de Girona. El cartipàs del mandat 2019-2023 trencarà amb l'organització dels anteriors governs i crearà àrees compartides entre diversos grups.

Serà «modern i àgil», tal com el va definir l'alcaldessa Agnès Lladóqui ja va avançar dues àrees de nova creació que serien gestionades per alcaldia: Drets Civils i Feminisme i Promoció de la Ciutat.

El PSC, Canviem assumiria l'urbanisme i Guanyem, habitatge. La presentació es farà després de més de quinze dies des de la constitució de l'Ajuntament, un «retard» que Junts per Figueres ja va criticar, en considerar que paralitzava el funcionament del consistori.

Aquest dimarts, diverses fonts consultades assenyalaven que el cartipàs es trobava en fase de redacció. El cartipàs no tindrà vigència fins que Lladó en signi el decret d'alcaldia, però se n'haurà de donar compte en un ple previst per la setmana vinent.