El nou govern de Figueres ha presentat aquest matí el quadripartit pel mandat 2019-2023. L'estructura serà "moderna i àgil", tal com l'ha definit l'alcaldessa Agnès Lladó (ERC) i organitzarà l'ajuntament en tres grans àrees liderades pels tinents d'alcalde: el socialista Pere Casellas s'encarregarà de Territori, Espai Públic i Medi Ambient; Jesús Quiroga portarà l'àrea de Progrés Social, Atenció a les Persones i Civisme; i la tercera tinent d'alcalde Maria Gratacós liderarà l'àrea d' Economia, Serveis Generals i Govern Obert

Lladó ha destacat que serà una organització "molt trenada" entre les diferents àrees i un govern "d'equip".

El regidor de Canviem Figueres, Xavier Amiel, assumirà Urbanisme i Mobilitat i José Castellón, de Guanyem, Serveis Comunitaris i Habitatge. Els socialistes es queden amb Seguretat, Esports i Cultura i l'alcaldessa republicana amb Nova Ciutadania, Promoció de la Ciutat, Relacions Transfrontareres i Drets Civils i Feminisme.

Quant a les dedicacions dels regidors, el govern amb onze edils tindrà quatre dedicacions exclusives (les de les republicanes Agnès Lladó i Ester Marcos i els socialiestes César Barrenechea i Sònia Trilla). José Castellón i Casellas tindran dedicacions parcials. Respecte a les retribucions, Lladó ha assegurat que es mantenen les mateixes que el cartipàs del 2015 i que han rebaixat les dels càrrecs de confiança: Cap de Gabinet, Tècnic de Comunicació, Secretari de Govern i Secretari de Serveis Comunitaris.

Les competències s'han delegat aquest matí i se'n donarà compte en un ple el proper dilluns 8 de juliol a les cinc de la tarda.