Endesa, Guàrdia Urbana de Figueres i Mossos d'Esquadra han portat a terme un macrooperatiu al sector oest de Figueres al barri del Culubret.

A l'espera de les xifres definitives, fins al moment hi ha quatre detencions i cinc-cents plantes de marihuana requisades.

Segons Endesa, s'han fet 120 inspeccions i s'han detectat 30 fraus elèctrics. Tres eren plantacions de marihuana i la resta dobles escomeses, connexions directes a la línia, entre altres fraus.

Una vegada desconnectades totes les connexions il·legals el consum s'ha reduït entre un 61 i un 78%.

Les xifres de fraus s'han doblat respecte el darrer control amb la presència de policia i tècnics de la companyia al sector oest realitzat el 9 d'abril durant el qual es van fer 107 inspeccions i es van detectar 15 fraus.

Des de l'Ajuntament demanen "generositat" per part de tots els regidors del ple per poder "tirar endavant" aquest "pacte de ciutat".

L'operatiu es produeix després dels darrers talls de llum al barri, tal com va publicar Diari de Girona.

L'operatiu ha començat a primera hora del matí i s'ha allargat fins al migdia.

Per part de la policia hi han participat la unitat de l'Àrea de Brigada Mòbil, la Brimo, les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO), seguretat ciutadana i Guàrdia Urbana de Figueres.

S'han fet tres entrades i escorcolls en diferents habitatges on s'ha localitzat marihuana. Hi havia indicis que feien pensar que hi havia un cultiu.