Un home francès de 61 anys ha mort ofegat a la platja de Santa Margarida de Roses (Alt Empordà) aquest divendres, segons ha informat Protecció Civil. Els fets han tingut lloc cap a tres quarts de cinc de la tarda, quan uns banyistes han tret la víctima de l'aigua en estat inconscient. Els socorristes han començat a practicar-li maniobres de reanimació mentre arribaven els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El cos sanitari hi ha enviat un helicòpter i una ambulància i els seus efectius han continuat amb les pràctiques cardiopulmonars. Malgrat els esforços que s'han fet, però, no s'ha pogut salvar la vida del banyista.

Des de Protecció Civil s'indica que la platja de Santa Margarida de Roses disposa de servei de vigilància, i que en el moment de l'ofegament onejava bandera groga per onatge.

En la resolució de l'emergència també hi han participat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local de Roses i membres de la Guàrdia Civil.

Cal recordar que en aquesta mateixa platja va morir una dona de 80 anys de nacionalitat francesa el divendres 28 de juny.

Tercer ofegat en dues setmanes

Amb aquest succés ja són tres les persones que han perdut la vida a les platges de Roses en dues setmanes. La primera va ser una turista anglesa, de 76 anys, que va perdre la vida després de ser vista surant a l'aigua a la platja del Salatar. A la mateixa zona, una turista francesa de 81 anys, va perdre la vida fa una setmana quan estava dins l'aigua, molt a prop de la sorra de la platja.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.