05 de juliol de 2019
05.07.2019
Diari de Girona

Picabaralla per les dedicacions del nou govern de Figueres

Jordi Masquef i Pere Casellas s'enganxen per la despesa en sous i l'exclusivitat de quatre regidors

05.07.2019 | 01:28
Picabaralla per les dedicacions del nou govern de Figueres

El cartipàs del govern quadripartit de Figueres, que va enviar Junts al banc de l'oposició, ha aixecat polseguera. El regidor Jordi Masquef i el vicealcalde Pere Casellas han protagonitzat una picaraballa pel cost dels sous i les dedicacions dels regidors. Des de Junts per Figueres critiquen que la despesa salarial del govern s'ha disparat «un 150%» en comparació amb el mandat de Jordi Masquef.

L'actual govern d'onze regidors té quatre dedicacions exclusives i dues parcials, mentre que el del PDeCAT, en tenia dues d'exclusives. El grup a l'oposició diu que en els últims set mesos, les nòmines de regidors de Govern eren 99.000 euros en total mentre que el del govern actual seria de 252.000, diu Masquef. Però les crítiques xoquen amb el cartipàs proposat per Marta Felip (PDeCAT) el 2015, amb quatre dedicacions exclusives –finalment rebaixades a tres– i tres de parcials.

Casellas i Masquef s'han acusat mútuament de mentir, i és que segons el vicealcalde el propi pressupost del PDeCAT «desmenteix» les dades de Junts i critica que «les despeses de l'anterior govern i càrrecs pujaven a 320.655 euros». Casellas carrega contra la comparativa de Junts, que qualifica «d' interessadament errònia».

«Tots sabem que el govern de 5 és inviable i no es pot prendre en consideració» i afegeix que el nou cartipàs manté les mateixes retribucions dels regidors aprovades el 2015, així com el cost de les dedicacions exclusives i parcials. A més, assegura que ara els sous dels càrrecs de confinaça ha disminuït «un 20%».


El cartipàs del 2015

De fet, el cartipàs proposat per Marta Felip el 2015 va generar controvèrsia i divisions en el plenari, en proposar en un govern amb deu regidors fins a quatre dedicacions exclusives i tres de parcials. Es va acabar va retirant l'exclusivitat de l'alcaldessa passant a tres d'exclusives. Felip tenia una dedicació exclusiva de la Diputació. Es van rebaixar les retribucions però van augmentar les d'assistèntica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook