França alerta els conductors que es desplacen des d'ahir als diferents destins de vacances dels punts «taronges» on es preveuen complicacions al trànsit. La frontera és una de les zones on s'alerta de la possibilitat de trobar retencions.

El Govern francès, segons informa el mitjà l' Indépendant, alerta que el trànsit pot ser complicat d'entrada a Catalunya.

A l'autopista A-9 que enllaça amb l'AP-7 a Catalunya podria patir situacions complicades de trànsit entre les set del matí i les dotze del migdia, mentre es reduiria a partir d'aquesta hora.

El Govern francès demana evitar aquestes hores per reduir el risc.

El primer cap de setmana de juliol és un dels primers pics de trànsit que viu la Jonquera, una de les poblacions gironines que pateix l'increment de trànsit durant l'estiu.

Les situacions es produeixen durant els caps de setmana d'entrada o sortida de vehicles. Quan el temps és desfavorable per anar a la platja també es produeix un moviment extraordinari de compradors que solen col·lapsar les vies urbanes.

El municipi disposa de càmeres de seguretat a l'N-II i en altres punts que permeten visualitzar en temps real el trànsit. Es coordinen amb els Mossos d'Esquadra i prenen mesures puntuals com tancar alguna sortida de l'autopista si la situació és complicada.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, recorda que el municipi fronterer viu episodis de col·lapse cada estiu coincidint amb dies de mal temps, quan el client francès es desplaça fins el municipi per aprofitar i fer-hi compres. També se solen viure «dies complicats» en el canvi de quinzena del mes d'agost. L'alerta per avui l'ha atribuït a les obres de l'autopista A-9.