Figueres va tancar ahir cinc dies d'intensa activitat cultural. La sisena edició del festival de dansa i moviment Figueres es Mou ha transformat des del dimarts, 2 de juliol, fins ahir dissabte diversos espais i carrers de la ciutat. Hi han desfilat artistes catalans, però també vinguts de la resta de l'Estat i d'internacionals (Costa Rica, la Xina, Suècia, Anglaterra i Austràlia) en la vintena de propostes que s'han programat.

El certamen es va clausurar ahir amb espectacles de companyies catalanes i de la resta de l'Estat que van transformar la plaça de l'Ajuntament i el Teatre El Jardí. Els hipopòtams de la companyia catalana Zum-Zum Teatre van aterrar als carrers de Figueres en un espectacle trencador - Hippos- en què tres ballarins disfressats d'hipopòtams fan una reflexió sobre la humanitat i els animals.

Al mateix espai, tot seguit, el premiat espectacle de dansa urbana Meeting Pont, de la companyia d'Ertza. El 2018 l'espectacle es va endur el Premi MAX a millor espectacle de carrer. El va seguir el ballarí aragonès Iván Benito, amb el guardonat Galápago, una peça que busca mostrar que la lluita per la supervivència és una dinàmica constant a la natura.

Els encarregats de posar el punt final al Figueres es Mou va ser l'espectacle Set of Sets, de Guy Nader & Maria, un desafiament a la gravetat en un viatge de precisió i de rigor que va portar el públic del Teatre Jardí cap a la percepció de l'infinit, el temps i la memòria creant un laberint de cossos en acció.

El festival, organitzat per l'associació Agitart, ha transformat aquesta darrera setmana la plaça de l'Ajuntament, el claustre de l'Institut Muntaner, la Rambla, El Jardí o el cinema Las Vegas.