10 de juliol de 2019
10.07.2019
Diari de Girona

Una cigonya mor al Parc dels Aiguamolls ofegada per una saca de plàstic

La bossa d'escombraries va acabar al niu i l'animal va acabar mort penjat del coll a l'arbre

10.07.2019 | 09:40
La cigonya en la imatge difosa pel Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà s'ha fet ressò a través de les xarxes socials de la mort d'una cigonya a conseqüència d'una bossa de plàstic.

Des del parc lamenten que el comportament  "descuidat i irresponsable" d'algú ha causat la mort d'una mare cigonya que va quedar ofegada per una bossa de deixalles.

Els responsables del parc posen de manifest que sovint les aus pugen als nius trossos de fils escampats pels camps que col·loquen per fer el niu que s'acaben convertint en "trampes" perquè s'enreden a les potes de les aus. Altres vegades poden ser plàstics que ingereixen i els obturen l'aparell digestiu.

En aquesta ocasió la cigonya, volent alimentar els pollets, hauria pujat la bossa d'escombraries amb la qual va acabar enredada i ofegada penjada de la branca d'un arbre.

"Tristes imatges, patètiques imatges", lamenten des del parc.

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà és un dels indrets de la comarca on hi ha colònies de cigonyes. Juntament amb el Parc del Castell de Peralada van ser els dos punts de reintroducció d'aquesta espècie que avui té parelles estables.

La problemàtica de les bosses de plàstic i altres deixalles afecta a tots els animals marins i terrestres. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook