Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un camioner que quintuplicava la taxa màxima d'alcohol i va patir un accident a la Jonquera. El causant del sinistre va ser el conductor d'un cotxe que va donar negatiu al control d'alcoholèmia.

El denunciat és un veí de Barcelona, de nacionalitat espanyola i 27 anys, que va quedar acusat de ser el presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària. Els fets van passar ahir, cap a un quart de sis de la tarda, quan es va produir un accident de trànsit a la carretera N-II, al punt quilomètric 775, dins terme municipal de la Jonquera. Un turisme es va incorporar a la via sense respectar la senyalització i va col·lidir lateralment amb un camió que circulava en sentit França.

Els agents dels Mossos van constatar que ningú havia resultat ferit i van fer la prova d'alcoholèmia als dos conductors. El responsable de l'accident, que conduïa el cotxe, va donar negatiu, però el conductor del camió va donar un resultat positiu de 0,76 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més cinc vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquests cas era de 0,15 mg/l.

Se li van obrir diligències penals com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l'alcohol. El camioner, a qui es li va immobilitzar el vehicle, va quedar citat per declarar sobre els fets davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.