Dos castellers de la colla de Figueres van resultar ferits de caràcter lleu aquest diumenge en la jornada castellera que se celebrava a la ciutat amb motiu de la diada de Sant Pere, del passat 29 de juny. La colla intentava aixecar un 2d7 quan el castell es va desestabilitzar i van caure. L'impacte dels companys contra la pinya va ocasionar lesions a dos dels castellers, que van haver de ser traslladats a l'hospital per contusions.

Els fets els va fer públics la mateixa colla aquest dilluns a través de les xarxes socials. Segons ha explicat el cap de colla, Ignasi Cabré, els dos castellers van rebre cops a l'esquena i al cap i se'ls va traslladar al centre hospitalari «per precaució». La resta de la diada castellera va continuar amb normalitat, assegura Cabré. Ambdós van ser sotmesos a diverses proves mèdiques i el mateix diumenge a la tarda van rebre l'alta.

El 2d7 es tracta d'un castell «tècnicament difícil» i un dels «més delicats», insisteix tant el cap de colla, Ignasi Cabré, com el president de l'entitat, David Pujol.

De fet, assenyalen que no havien patit cap caiguda des del novembre del 2017 i recorden el títol de «colla més segura» que se'ls va concedir en els premis Ara Castells.

Figueres ja va patir un ensurt també en la diada de Sant Pere del 2017, quan un casteller va resultar ferit greu en caure d'un pilar de cinc que tancava l'actuació. L'afectat va patir una forta caiguda que el va mantenir hospitalitzat al Trueta. Un cop recuperat es va tornar a incorporar a la colla.