Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves que cultivaven més 1.103 plantes de marihuana en zones boscoses de Bàscara. Els arrestos es van fer aquest dimecres a la tarda. Cap a quarts de set, els agents van veure un cotxe mig amagat en una zona de difícil accés del municipi. A dins no hi havia ningú. La policia es va endinsar al bosc i va arribar a localitzar fins a tres plantacions de marihuana a la zona. La més gran, amb més de 800 plantes. Els dos homes, que tenen 22 i 31 anys, es trobaven en una les plantacions. Van intentar fugir corrents quan van veure els agents, però els Mossos els van poder detenir. Ahir van passar a disposició judicial.

La troballa de les tres plantacions a Bàscara s'emmarca dins els dispositius que els Mossos d'Esquadra de Figueres fan periòdicament per intentar localitzar cultius de marihuana.En sospital del vehicle es van endinsar al bosc perquè tenien sospites que a la zona s'hi estaria cultivant marihuana.

Al cap de poca estona, els agents no només van trobar-se amb una plantació. En van arribar a localitzar tres amb 38, 225 i -la més grossa- 849 plantes de marihuana. A més, la policia també va enxampar allà els ocupants del vehicle: dos joves que es dedicaven a cultivar la droga.

Quan van veure els agents, els sospitosos van fugir corrents. Però al cap de poca estona els agents els van poder interceptar i detenir. Es tracta de dos marroquins de 22 i 31 anys, veïns de Figueres, a qui s'atribueix un delicte contra la salut pública.

Segons els càlculs de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents, el valor de la droga al mercat negre seria de 109.000 euros. Els dos detinguts no tenen antecedents.