Un home de nacionalitat belga de 51 anys ha mort aquest matí a la platja del Riuet de l'Escala mentre es banyava. Es tracta d'una de les platges amb fort onatge però on no hi ha servei de socorrisme. És la tercera persona que mor aquest estiu ofegada a les platges de l'Alt Empordà, dues d'elles a la platja del Salatar de Roses.

La dona de la víctima ha donat l'alerta que no podia sortir al personal de la guingueta. En Quim Martínez, responsable de l'establiment, ha explicat que han donat avís al 112 però mentre arribaven els serveis han optat per intentar treure'l de l'aigua.

Un company, en Jordi, i ell mateix, han agafat una planxa de surf que tenen de decoració al local i s'han llançat al mar. "Estava lluny, darrere les onades, la corrent se l'ha endut", ha explicat. L'home estava panxa avall i en arribar han vist que estava inconscient.

L'han portat fins a la platja on han arribat exhausts.

Protecció Civil ha informat que s'han començat a rebre avisos al 112 a les 10.28 minuts informant que les quatre persones tenien dificultats per sortir de l'aigua.

Salvament Marítim ha activat el servei de socorrisme de l'Escala que s'ha fet càrrec del rescat.

S'han iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El personal del SEM li ha estat practicant maniobres de reanimació cardiopulmonar, tot i que malauradament han estat infructuoses i l'home ha mort a la platja. Fins al lloc s'ha desplaçat un helicòpter i una ambulància del SEM.

La platja del Riuet és un punt on habitualment hi ha vent i onatge. És una platja molt concorreguda i hi ha el servei d'un bar de platja però no compta amb cap servei de vigilància.

Justament Protecció Civil recomana escollir, en la mesura del possible, les platges que estiguin vigilades i fer cas a la bandera que onegi. A la platja del Riuet tampoc hi ha bandera.

Per l'estat del mar, avui el bany està prohibit a sis platges catalanes, dues a la Costa Brava, i quatre al Barcelonès.

A més oneja la bandera groga a 67 platges, sobretot a la meitat nord del litoral, per fort onatge o mar de fons. Cal extremar les precaucions.