Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones més en els dispositius periòdics de control del tràfic de drogues a la Jonquera. En aquesta ocasió es tracta de quatre homes d'entre 24 i 56 anys, de nacionalitat marroquina, als quals van intervenir droga, diners i altres materials.

L'operatiu contra el tràfic de substàncies estupefaents es va portar a terme l'11 de juliol en un domicili per part dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres, juntament amb efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial de Girona.

Els fets s'emmarquen dins els dispositius policials que es realitzen per lluitar contra el tràfic de drogues en aquesta població.

Segos han informat els Mossos, els agents tenien coneixement que en un domicili de la població s'hi podrien estar duent a terme actes de consum i venda de substàncies estupefaents.

El passat dijous es va fer una entrada i perquisició al pis, on es van intervenir 800 euros en efectiu, 7 grams d'heroïna, 14 grams de cocaïna, 31 grams d'haixix, diversos rellotges d'alta gama, bosses de plàstic i bàscules de precisió. A més, es van detenir els quatre homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Els detinguts, un dels quals no tenia antecedents, van passar el dia 15 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Des de fa temps els Mossos porten a terme operatius similars per mantenir el control a la població, la convivència pacífica i la seguretat ciutadana.

Els veïns de la Jonquera es van arribar a agrupar en una associació per intentar que s'actués contra la inseguretat que asseguraven que es viu a la població per robatoris i per part de lladres multireïncidents i la venda de droga en diferents punts. La policia exerceix pressió des de fa temps.