L'Audiència de Girona ha condemnat a 10 anys de presó Ckeylis Monet, l'acusat d'obrir foc contra un cotxe al recinte firal de Figueres, davant una discoteca, en el qual viatjaven tres ocupants la matinada del 5 de novembre del 2017. La sentència conclou que només ha quedat provat que l'acusat va disparar contra el vehicle amb la intenció de matar un dels joves que hi viatjaven. «Desconeixia el nombre de persones que hi havia dins el cotxe, a banda del conductor», subratlla la sentència.

L'Audiència el condemna per un delicte d'intent d'assassinat perquè va disparar fins a set trets contra el cotxe, sis a boca de canó i un darrer quan el vehicle ja fugia, i per tinença il·lícita d'armes.

El tribunal també li imposa una multa de 180 euros per un delicte lleu de danys pels desperfectes que va causar al cotxe. S'enfrontava a 43 anys de presó per tres intents d'assassinat i tenir armes sense permís.

La sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona recull que cap a tres quarts de quatre de la matinada l'acusat estava aparcat en doble fila. De forma «inesperada», el vehicle en el qual viatjaven els tres joves va impactar contra el seu. Una càmera de videovigilància va captar el moment i conclou que no s'ha pogut acreditar que les víctimes topessin de forma intencionada, tal com sostenia la defensa encapçalada per l'advocat Carles Monguilod. Ni tampoc que ho fessin perquè es van «espantar» quan van veure el processat, que era el que sostenia l'acusació particular liderada per Joaquim Bech de Careda.

En el moment del xoc l'acusat «desconeixia el nombre de persones que hi havia al vehicle», a banda del conductor amb qui feia temps que tenia mala relació. Els cotxes van quedar cara a cara i l'acusat va obrir foc.