El campanar de l'església Sant Andreu de Borrasà disposa des de fa poc d'una càmera de videovigilància que controlen els Bombers per poder donar una resposta ràpida en cas d'incendi forestal. Permet un moviment de 360 graus de rotació per tenir una vista panoràmica de la zona.

L'aparell funciona les vint-i-quatre hores del dia i es controla des de la sala de control dels Bombers de la Generalitat a Girona.

La càmera es va instal·lar divendres passat. És la tercera d'aquestes característiques i amb aquesta funció que s'ha situat a la comarca de l'Alt Empordà. Les altres dues es troben a la base militar del Pení a Roses i a l'abocador comarcal - Centre de Tractament de Residus de l'Alt Empordà, ubicat a Pedret i Marzà.

Aquesta càmera, que en cap cas grava, detecta les columnes de fum i transmet les imatges per WiFi, en temps real, al centre de control dels bombers on està connectada.

Les imatges captades permeten als responsables del cos de Bombers comprovar l'envergadura dels avisos que rep el telèfon d'emergències, 112, per determinar quins efectius destinen per fer front a la situació detectada. Així mateix, permet als responsables de l'operatiu d'extinció de l'incendi seguir l'evolució dels treballs.

L'instal·lador responsable del sistema, Jaume Egea, ha explicat que "la càmera també es pot fer servir en altres casos d'emergències i comenta que, d'alguna manera, el campanar d'aquest temple ha retornat als seus orígens quan, antigament i en cas de focs, entre altres situacions, s'avisava amb tocs de campana a la població".

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha assumit el cost de la càmera i la seva instal·lació; el Bisbat de Girona i la parròquia han cedit l'espai; l'Ajuntament de Borrassà s'ha fet càrrec de la connexió a Internet; i el Departament d'Interior de la Generalitat a través del cos de Bombers controla el sistema.