Una dona de 70 anys, de nacionalitat francesa, va morir ahir ofegada a la platja del Rec del Molí de l'Escala, una de les platges d'Empúries. És la setena víctima a les comarque gironines aquest estiu, sis d'elles, a l'Alt Empordà. A l'Escala és la segona en quinze dies. A tot Catalunya són 14 les víctimes.

L'avís es va rebre quan passaven sis minuts de les onze del migdia a la platja del Rec del Molí, que no compta amb servei de socorrisme.

Per causes que es desconeixen, quan la víctima es trobava a dins de l'aigua es va començar a trobar malament.

Dues persones que estaven practicant pàdel surf a la zona van poder treure treure la dona de l'aigua i la van portar fins la sorra ja inconscient.

Els Mossos d'Esquadra i tot seguit una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van arribar al lloc poc després. També s'hi va desplaçar un helicòper medicalitzat del SEM i la Guàrdia Civil.

Els professionals del SEM li van estar practicant maniobres de reanimació cardiopulmonar, tot i que malauradament va ser impossible poder-la recuperar.

En el moment dels fets la platja estava plena de banyistes, tot i ser mig matí. El mar estava calmat únicament amb onades llargues a tocar la platja.

Sense servei de socorrisme

La platja del Rec del Molí se situa a la zona d'Empúries. És la més propera al nucli urbà. Disposa de serveis com una guingueta i lavabos però no de servei de socorrisme.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Amb la víctima d'ahir ja són set les persones que han mort a les platges gironines aquest estiu i, excepte una que va morir en una piscina de Sant Feliu l'11 de juny, totes han mort en platges de l'Alt Empordà.

A l'Escala va morir un home el passat 16 de juliol, en aquest cas a la del Riuet, la darrera en terme de l'Escala llindant amb Sant Pere Pescador. Aquell dia hi havia un fort onatge.

Diumenge passat va ser l'última víctima, un home que va patir una aturada cardíaca a la platja de Garbet. A Roses hi han mort tres persones: una dona de nacionalitat anglesa de 70 anys el 18 de juny; el 28 de juny, una altra dona francesa de 80 anys al Saltar; i el 5 de juliol, a la mateixa platja de Roses, un home de 61 anys de nacionalitat francesa.