Un incendi als marges de l'autopista, entre Capmany i Agullana, va obligar ahir a restringir el trànsit en un tram de la carretera N-II, a desviar els vehicles i a tallar un carril de l'autopista. Fins a dotze dotacions aèries i terrestres dels Bombers van treballar per frenar les flames, que van cremar 1,2 hectàrees de vegetació. Les restriccions a les carreteres van causar uns dos quilòmetres de retencions sentit França durant un parell d'hores.

L'avís es va rebre quan passaven vint minuts de les quatre de la tarda, segons Bombers. El foc es va originar en punxar la roda un camió, un fet que va originar tres petits focus a tocar de les dues infraestructures viàries, l'autopista i l'N-II. Al lloc s'hi van desplaçar inicialment cinc dotacions terrestres i cinc aèries però s'hi van acabar incorporant dues més per controlar les flames al més aviat possible.

Zona de vegetació

Pels volts de dos quarts de sis de la tarda el foc es donava per extingit després d'haver cremat una zona de vegetació entre les dues infraestructures. L'incendi va cremar 1,2 hectàrees. Les tasques van continuar per evitar que les flames poguessin revifar.

A conseqüència dels treballs i de les restriccions a les carreteres es van generar retencions en sentit França d'uns dos quilòmetres, segons el Servei Català de Trànsit.

Per aquest corredor d'infraestructures va ser impossible frenar fa set anys un incendi que va començar al límit del Pertús i que va arribar a cremar més de 13.000 hectàrees. A l'Alt Empordà, els Bombers també van treballar ahir en un altre foc pels volts de les tres de la tarda a Palau Santa Eulàlia. Va cremar una hectàrea entre camps de conreu i zona arbrada. Tres dotacions terrestres van treballar en l'extinció. El foc es va apagar en poca estona.