Figueres ahir va despertar amb dues pintades a la façana de l'ajuntament tal com va informar l'alcaldessa, Agnès Lladó, a través de les xarxes socials.

Els dos símbols que s'han il·lustrat a la part inferior de l'entrada del consistori eren dues esvàstiques. Els símbols feixistes sembla que van ser pintats ahir a la matinada, i al migdia ja van iniciar-se les tasques de neteja de la façana per eliminar-ne els rastres.

L'Ajuntament ja ho va denunciar i Lladó va piular al seu compte de Twitter que «faran tot el possible per trobar-ne els autors» perquè «cap agressió quedi sense resposta».

Els fets van passar la matinada d'aquest dissabte i ara seran els Mossos d'Esquadra els encarregats d'investigar els fets i buscar els responsables de les pintades. L'Ajuntament de Figueres es troba localitzat en una plaça molt concorreguda molt a prop de la Rambla.

No és la primera vegada que les pintades afecten els grups municipals de Figueres. El dijous va ser Junts per Figueres qui va rebre pintades a la seva seu. Aquest cop, però, les pintades anaven dirigides al conseller d'Interior, Miquel Buch.

L'alcaldessa va mostrar solidarització amb els «companys» de Junts, recordant que «el diàleg és sempre la millor eina per avançar».