Els Mossos d'Esquadra han detingut un camioner per conduir amb un disc de tacògraf il·legal a nom d'una altra persona, una dona que no viatjava al camió. Els fets van tenir lloc cap a les vuit del matí del dimecres passat.

L'infractor, que té 48 anys i és brasiler, anava al volant d'un camió amb matrícula portuguesa. Feia una mitja hora que havia introduït el disc al tacògraf quan els Mossos d'Esquadra el van aturar a l'autopista AP-7, durant un control que havien muntat al terme de la Jonquera.

En aturar-lo, segons els Mossos d'Esquadra, a la cabina hi havia dos conductors.

Tots dos tenien el permís en regla, però l'home que anava al volant del tràiler havia intentat conduir més temps del permès. Feia 29 minuts que havia introduït el disc que anava a nom d'una altra persona.

Com que els comprovants impresos del tacògraf digital tenen consideració de document públic, davant l'engany els agents van detenir el camioner per falsedat documental.

L'endemà, el camioner, que té antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de declarar, va quedar en llibertat provisional.