L'acusat d'estrangular un veí de Figueres de 82 anys en un aparcament de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) el 10 de juny del 2017 s'enfronta a una pena de 29 anys de presó. El fiscal l'acusa d'assassinat i de robar-li el cotxe a la víctima. L'escrit d'acusació de la fiscalia sosté que el processat va atacar l'ancià per l'esquena "per sorpresa" i, sent "plenament conscient" que no es podia defensar, el va subjectar pel coll i va estrènyer amb força fins que el va matar per asfíxia. Després, li va robar el cotxe i va fugir en direcció França, on va abandonar el vehicle en una àrea de servei. Al sospitós el van detenir a Itàlia tres mesos després arran d'una ordre europea de detenció i entrega dictada pel jutjat d'instrucció 5 de Figueres.

L'escrit d'acusació del fiscal relata que cap a les onze del matí del 10 de juliol del 2017 a víctima, un home de 82 anys i veí de Figueres, va anar amb el seu cotxe fins a una zona d'aparcament situada darrere de les dunes de la platja de Sant Pere Pescador. Des d'allà, es va dirigir fins a una zona de camp que hi havia darrere uns arbustos, a tocar del pàrquing.

Allà es va trobar amb l'acusat. Segons el fiscal Víctor Pillado, per "motius que es desconeixen", el processat va abordar la víctima per l'esquena, el va agafar pel coll i va prémer amb força fins a asfixiar-lo. Va actuar, sosté l'acusació pública, sent "plenament conscient" que la víctima no es podia defensar per ser un home d'edat avançada i perquè el va estrangular "per sorpresa".

"La zona del cos atacada i el mecanisme utilitzat eren idonis per causar la mort a la víctima, tal com va succeir", subratlla el fiscal.

Llavors, segons l'acusació pública, l'acusat va agafar les claus del cotxe de la víctima i li va robar fugint en direcció a França. El vehicle el va abandonar el mateix dia a l'àrea de servei 'Village Catalan', a 25 quilòmetres de la frontera amb França.

Cap a dos quarts de deu de la nit del 10 de juny del 2017 una veïna va trobar el cos sense vida de la víctima al costat d'un aparcament i va avisar els serveis d'emergències. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per esclarir les circumstàncies de la mort i identificar i detenir l'autor.

Dues empremtes dactilars van portar els Mossos d'Esquadra cap a l'acusat. Al cotxe, els investigadors van trobar el telèfon mòbil de la víctima en una butxaca del pantaló. A més, també hi havia una bossa de plàstic amb roba del veí de Figueres. Aquí és on van localitzar la primera empremta de l'acusat.

La segona empremta la van trobar en un comprovant de pagament del peatge per creuar la frontera a la Jonquera. Davant les sospites que el suposat assassí hagués fugit del país, el Jutjat d'instrucció 5 de Figueres va dictar una ordre europea de detenció i entrega, que va acabar donant fruits. El 19 de setembre del 2017 el van detenir a Itàlia i el van extradir al país.

29 anys de presó

El fiscal Víctor Pillado l'acusa d'un delicte d'assassinat i un delicte de robatori amb violència d'ús de vehicle a motor. Per l'assassinat demana 24 anys de presó i 9 anys de llibertat vigilada. Pel robatori sol·licita 5 anys de presó. La víctima tenia tres fills. En concepte de responsabilitat civil, la fiscalia vol que el processat els indemnitzi amb un total de 90.000 euros.

El cas el jutjarà un jurat popular a l'Audiència de Girona.