La Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha reaccionat després de l'enfrontament a la Jonquera de dos grups vinculats al tràfic de drogues en el qual la Policia Nacional es van veure obligats a intervenir per falta de Mossos. El sindicat policial va emetre ahir un comunicat en què demana a la Generalitat que «si no pot garantir la seguretat ciutadana a la Jonquera en torni la competència a l'Estat».

Els incidents es van produir el passat 8 d'agost al centre de la vila i van provocar el desplegament de tots els cossos de seguretat presents al municipi, que hi van actuar conjuntament.

Les baralles van arribar a concentrar fins una trentena de persones en algun moment i el llançament d'objectes i l'exhibició d'armes blanques van sembrar l'alarma entre els veïns, que asseguren que fins i tot es va utilitzar gas pebre i algun d'ells va mostrar una katana.

La CEP assegura que la Policia Nacional a la localitat. A més, en el comunicat fa un toc d'atenció a la Generalitat i els insta a tornar competències a l'Estat. El sindicat recorda que la Jonquera és la principal frontera terrestre d'Espanya, per la qual cosa insta el Govern català a «tenir més en consideració la seguretat dels seus ciutadans i invertir en la comissaria de Mossos de la Jonquera».

En el comunicat emès ahir asseguren també que la comissaria de la Policia Nacional a la Jonquera també està infradotada d'agents. Insisteixen que falten agents per desenvolupar les competències en estrangeria i control de sortida de persones, una situació que a més es veu agreujada per la seva col·laboració en matèria de seguretat ciutadana.

Des de la CEP alerten que, donat aquest cas, caldria doblar la plantilla de Policia Nacional a la Jonquera.