L'entitat ecologista IAEDEN i la plataforma Salvem Palau-saverdera han impulsat una nova campanya per frenar la construcció de 64 nous habitatges al municipi.La iniciativa ha recollit més de 700 signatures contra el projecte urbanístic SUD 3, que preveu tres blocs d'edificis de 3 plantes i 15 cases aïllades

situades a la part alta del poble. Les entitats denuncien el «fort impacte ambiental, paisatgístic, social i econòmic» del projecte si s'acaba tirant endavant. Les signatures recollides s'han enviat a Urbanisme i a l'Ajuntament de Palau-saverdera.

Tot i que el consistori va aprovar l'abril passat suspendre les llicències urbanístiques en el sector afectat per el període d'un any, IAEDEN també ha fet arribar les signatures a l'administració municipal, ja que consideren que és un dels temes «més importants i urgents» que afecten el municipi.

«Ens preocupa l'eclosió de projectes insostenibles que s'han heretat del POUM del municipi», asseguren des de Salvem l'Empordà. I és que el POUM del 2012 inclou dos plans de millora urbana, vuit polígons d'actuació urbanística en sòl urbà i sis sectors de sòl urbanitzable delimitat, que suma un total de 638 nous habitatges, cosa que suposaria una població nova de més de 1.900 habitants en un municipi de 1.439 habitants.

A Pau, 200 nous habitatges i un hotel

El planejament de Palau-saverdera s'uneix a la preocupació de la urbanització d'Empordà Parc al municipi veí de Pau, amb 200 nous habitatges i un hotel. En el seu moment, els ecologistes van demanar que Pau entrés dins del Pla Director Urbanístic de la Costa Brava, però la Generalitat va considerar només els 22 municipis de primera línia de mar.

Es considera que la zona clau per a la conservació de les connexions ecològiques és entre el Parc Natural del Cap de Creus i el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Per tot plegat també demanen a la Generalitat la redacció del Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles a tot l'Empordà i alerten que la bombolla immobiliària «ha esclatat» a la comarca.