Un nen de 4 anys i el seu pare de 29 anys han mort aquesta tarda a la platja de Riells de l'Escala, una de les platges urbanes amb vigilància. Es tracta de turistes, de nacionalitat francesa i origen asiàtic.

Els fets han passat poc després de les tres de la tarda. El nen i el pare estaven junts a l'aigua. A les 15.23 els serveis d'emergència han rebut diverses trucades que un nen s'havia ofegat.

El servei de socorrisme de la platja ha rescatat al nen en estat inconscient i l'ha portat a la sorra on li ha estat practicant les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha continuat amb les maniobres de reanimació, que malauradament han estat infructuoses.

Posteriorment s'ha muntat un desplegament per intentar trobar el pare que estava desaparegut. Una embarcació, una moto aquàtica del servei de socorrisme i posteriorment Salvament Marítim, un helicòpter, i la resta de serveis d'emergències han estat més d'una hora buscant el pare.

Al lloc s'hi ha desplaçat també Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Bombers.

L'helicòpter dels Mossos d'Esquadra ha localitzat amb la càmera tèrmica el cos de l'home a les 16.59 hores en una zona que fa uns 3 metres de profunditat. Una embarcació amb personal d'emergències l'ha acostat fins a la platja. Quan passaven deu minuts de les cinc de la tarda han tret el pare de l'aigua.

Se li han practicat maniobres de reanimació cardiopulmonar que han estat infructuoses.

El SEM ha activat suport psicològic per atendre la dona i també ha desplaçat dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat. També s'ha desplaçat fins al lloc personal del CAP de l'Escala.

La platja de Riells és una de les més concorregudes i en el moment dels fets estava plena a vessar. Els serveis d'emergència han alliberat una part de la platja per poder atendre l'emergència que ha generat molta expectació.

Amb aquestes ja són 21 les persones que han mort a les platges catalanes aquest estiu, vuit d'elles a la Costa Brava.