L'incendi en dos vehicles a l'aparcament del monestir de Sant Pere de Rodes a les muntanyes de cap de Creus va posar en alerta ahir els efectius d'emergència de la zona i Bombers pel risc d'incendi que comportava per la sequera acumulada i la tramuntana que bufava. Helicòpters, hidroavions i efectius terrestres van assegurar-se que les flames no s'estenguessin. El foc va afectar dos vehicles de l'aparcament.

L'avís es va rebre quan faltaven vint minuts per les set de la tarda. L'Associació de Defensa Forestal (ADF) cap de Creus-Serra de Rodes va ser la primera a arribar amb dos vehicles, un camió i sis voluntaris, segons informen.

En deu minuts van ser a l'aparcament portant a terme la primera feina de contenció "per evitar que el foc saltés a la massa forestal". La franja perimetral de l'aparcament va ajudar molt en aquesta tasca, informen.

Un dels dos efectius terrestres es va dedicar a aguantar el foc del segon cotxe encès a l'aparcament fins a l'arribada de tres dotacions dels Bombers.

Dos efectius més, un helicòpter, un bombarder i dues AVA van remullar tota la massa forestal del voltant.

En les tasques va col·laborar també Mossos d'Esquadra, Guàrdia Municipal i Protecció Civil del Port de la Selva.

Segons l'ADF, el propietari del primer vehicle va explicar que en sortir van veure que el cotxe fumejava i tot seguit van iniciar-les les flames. Inicialment van intentar apagar-lo amb l'aigua però es propagava amb molta intensitat, afectant el segon vehicle i un contenidor.

El risc d'incendi forestal està avui a nivell 2.