22 de agost de 2019
22.08.2019
Diari de Girona

La Guàrdia Urbana de Figueres frustra l'ocupació d'un edifici municipal

Durant aquest primer semestre de l'any, hi ha hagut 51 intents i la policia ha aconseguit aturar-ne 14 Es tracta d'un bloc pendent d'enderrocar

22.08.2019 | 01:08
L'edifici del carrer Caserna, amb la porta ja tapiada.

La Guàrdia Urbana de Figueres ha aconseguit aturar l'ocupació il·legal d'un edifici de propietat municipal tapiat i ha detingut l'home que presumptament hauria canviat el pany. Els fets van passar aquest dimarts al matí quan els veïns van donar l'alerta que estaven tirant a terra la paret tapiada de l'immoble, situat al carrer Caserna. Els agents s'hi van desplaçar però no hi van trobar ningú i van acordonar la zona. L'edifici, al número 4 del carrer, està pendent d'enderrocar.

A la tarda, va arribar la segona alerta. En aquesta ocasió, quan la policia hi va arribar va trobar un home (el mateix que havien vist al matí a la zona) i el pany canviat. En identificar-lo i escorcollar-lo, li van trobar les claus de la porta i el van arrestar.

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que des de principis d'any hi ha hagut 51 intents d'ocupació i que la Guàrdia Urbana ha aconseguit frustrar-ne 14. Per això, insisteix en la importància d'actuar durant les primeres hores.

Les ocupacions són una de les principals problemàtiques de la ciutat. Segons dades de finals del 2018, es calcula que hi hauria uns 250 pisos en aquesta situació. Casellas admet que és un problema greu i que el fet que molts particulars i grans tenidors no denunciïn, d'alguna manera, anima els ocupes a entrar.

Dels 51 intents d'ocupació, en 46 d'ells hi ha intervingut directament la Guàrdia Urbana però només s'han pogut evitar 14 casos.

L'Ajuntament té en propietat diversos immobles en aquest tram que s'han d'enderrocar per eixamplar el carrer. La brigada municipal es va encarregar ahir de tornar a tapiar la porta per evitar noves entrades però alguns veïns de la zona asseguren que no és la primera vegada que passa en aquest barri del centre històric i que també han patit robatoris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook