La Guàrdia Civil va detenir dimcres passat un home a la Jonquera que duia un fusell de guerra al maleter del cotxe. L'arma també portava el seu forrellat. El cos policial investigarà si pot haver participat en algun fet delictiu.

La troballa la van fer dimecres agents de la Jonquera, pels vots de dos quarts de vuit del matí mentre feien un control a l'N-II en sentit França. Els agents van identificar el conductor i únic ocupant d'un vehicle matrícula espanyola.

En obrir el maleter, van trobar una funda de les que s'utilitzen per transportar armes de foc. Després d'obrir-la, van veure que contenia un fusell de guerra de la marca Mauser. Aquest també anava acompanyat del seu forrellat.

Els guàrdies civils van sol·licitar al conductor que mostrés la documentació que demostrés la legalitat de l'arma però aquest va manifestar que no en tenia.

Els agents també van fer gestions amb la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil de Figueres, que va comunicar-los que l'arma no figura registrada en cap base de dades i que tampoc els consta que tingui cap tipus de documentació que empari la seva lícita tinença.

La detenció

Un cop inspeccionada l'arma, els policies van comprovar que estava en perfecte estat. Per tot això, la Guàrdia Civil va detenir el conductor del vehicle: un ciutadà espanyol de 67 anys, acusat de ser el presumpte autor d'un presumpte delicte de tinença il·lícita d'armes.

Aquesta arma intervinguda és un fusell de guerra de la marca Mauser, del calibre 792PR i que va ser construït a la fàbrica d'Armes de la Corunya. El forrellat també comptava amb la seva agulla percussora.

L'arma serà remesa al Laboratori de Criminalística-Balística per al seu estudi i descartar que pugui estar involucrada en algun fet delictiu. Aquest és el segon comís d'armes que realitza la Guàrdia Civil de Girona en l'última setmana.