El Consorci del Castell de Sant Ferran ha iniciat els treballs de recuperació del baluard de Sant Narcís, destruït durant la Guerra Civil. Els treballs de sanejament i restauració de l'estructura compten amb el finançament del Ministeri de Cultura, per valor de 800.000 euros, i tindran una durada aproximada de 12 mesos. Els treballs els realitza l'empresa Cyrespa Arquitectónico SL.

Els treballs inclouen la retirada de les males herbes, les pedres, les terres i les runes que cobreixen gran part del baluard, procedents de l'explosió provocada el febrer del 1939, al final de la Guerra Civil espanyola, en el polvorí situat a l'interior d'aquesta estructura. També inclou la consolidació de les ruïnes existents del polvorí així com netejar el seu entorn per tal que siguin visitables.

A més, es consolidaran les esplanades de canons, es tornaran a col·locar els elements fets malbé o expoliats, també es repararan els folres dels merlets i es recol·locaran les cornises que falten en la part superior dels murs interiors. El baluard de Sant Narcís s'ubica al sud-est de la fortalesa i és el més proper a Figueres.