Tarda de circulació complicada ahir a la Jonquera. El municipi fronterer va registrar des d'aquest dijous al migdia importants cues que durant la tarda es van intensificar a causa d'un accident a l'autopista francesa A-9. La circulació lenta va arribar fins als nou quilòmetres, tant a l'AP-7 com a l'N-II. En total, 18 quilòmetres de congestió per creuar la frontera direcció França.

De fet, ahir ja es preveia un augment en la densitat de circulació coincidint amb l'operació tornada de finals d'agost, però el trànsit es va agreujar a causa del sinistre a l'autopista francesa A-9, que va obligar a tallar un dels carrils en sentit nord.

Una situació a la qual cal afegir les obres que s'estan realitzant a la part francesa i que provoca també reduccions de carrils i embussos. Els vehicles que intentaven esquivar les cues es desviaven cap a l'interior del poble, on es va registrar un major volum de trànsit.

Les cues i congestions són habituals cada estiu, quan hi ha una afluència massiva de vehicles que volen creuar el pas fronterer. La Jonquera sol viure dies de col·lapse en què la circulació es torna impossible i es registren grans retencions per accedir a França.