Protecció Civil alerta de la presència de meduses en cinc platges de Sant Pere Pescador i una de l'Escala, on oneja la bandera groga. A primera hora del matí eren sis les zones de bany on s'alertava de la presència de l'espècie urticant tot i que durant el dia l'estat de la platja podria canviar. S'alerta precaució en el bany per la "perillositat alta" per la presència de l'espècie. Les zones afectades a Sant Pere Pescador són la platja de Can Martinet, Can Sopa, Cal Cristià, Cortal de la Devesa, el Riuet i a l'Escala, la platja del Poble.

Concretament es tracta del born blau (Rhizostoma pulmo). Són les úniques platges de la Costa Brava on avui hi oneja la bandera groga, segons recull Protecció Civil en el recull de l'estat de les platges. És la medusa de major grandària de la costa catalana, de color blanc o lleugerament blavós. amb capacitat urticant "mitjana" que pot produir efectes importants sobre els humans. Es recomana evitar tot contacte amb aquesta medusa així com amb la secreció que produeixen perquè també pot contenir cèl·lules urticants.

A la resta del litoral català es prohibeix el bany amb bandera vermella en vuit platges de Badalona també per la presència de medueses.