L'entrada de forta tramuntana ahir a l'Alt Empordà va obligar a restringir els accessos al Parc Natural del Cap de Creus per l'alt risc d'incendi forestal. A més, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació també va activar el nivell 3 del Pla Alfa en 10 municipis de l'Alt Empordà i Protecció Civil va activar en fase de prealerta el pla Infocat precisament per risc d'incendi agreujat pel vent a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà.

El Cos d'Agents Rurals conjuntament amb Mossos i ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. S'efectuarà un control pel molt alt risc d'incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d'incendi.

Els municipis on s'ha decretat el Pla Alfa 3 són: Cadaqués, Colera, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, el Port de la Selva, Roses, la Selva de Mar i Vilajuïga. L'activació del nivell 3 del Pla Alfa pot comportar la restricció d'accessos als massissos forestals afectats i a zones predeterminades. Agricultura alerta que la situació que es va iniciar ahir d'alt risc d'incendi «pot ser persistent» al llarg de la setmana vinent i que serà «molt alt a l'Empordà», sobretot al cap de Creus, on fins i tot podria arribar a ser «extrem». Precisament, l'activació del nivell 3 del Pla Alfa pot comportar la restricció d'accessos als massissos forestals afectats.

Aquesta és la segona vegada que es restringeixen els accessos al Parc Natural en l'últim mes. El Departament ja va ordenar-ne el tancament el passat 11 d'agost per l'elevat risc d'incendi.